Πρόσφατα Άρθρα

Φρένο στην πρωτοπόρο Ένωση Ιλίου έβαλε η ΑΓΕΖ (79-73)…

Κάνοντας ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης η ΑΓΕΖ έβαλε «φρένο» στην πρωτοπόρο Ένωση Ιλίου (79-73), δείχνοντας ότι στην έδρα της κάνει εκείνη κουμάντο, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Με έναν εκπληκτικό Στάθη Ζαχαράκη που «σμπαράλιασε» την αντίπαλη άμυνα με 5 τρίποντες «βόμβες» αλλά και πολλές λύσεις από τους Παπάδη, Στέφο, Μπάρτζο και Καρβούνη, οι ερυθρόλευκοι πήραν δικαιότατα το ροζ φύλλο αγώνα, αφού μετά το πρώτο μέτριο δεκάλεπτο που πραγματοποίησαν, κρατούσαν σταθερά το υπέρ τους προβάδισμα.

Παρότι στο τέλος το ματς έγινε «θρίλερ», οι παίχτες του Θεόφιλου Μπεκέ κράτησαν γερά, παίρνοντας την 3η τους νίκη στο πρωτάθλημα που χαρακτηρίζεται τουλάχιστον υπερπολύτιμη.

Τα Δεκάλεπτα: 23-21,40-31,61-52,79-73
Διαιτητές: Μαντήλας – Σταθόπουλος

ΑΓΕ Ζακύνθου (Θεόφιλος Μπεκές): Στέφος 15, Νικολόπουλος 10 (1), Καραμπάτσος 7, Παπάδης 11 (2), Ζαχαράκης 20 (5), Καρβούνης 7 (1) , Μπάρτζος 6, Μπουλογιώργος, Μουλάς 3 (1), Κοτσέτας, Σοφιανόπουλος.

Ένωση Ιλίου (Τάκης Πανούλιας):Βαϊδάκης 5 (1), Μπέλλας Ι. 25 (6), Τσολάκης 20 (1), Παπαηλίου 2, Μπέλλας Οδ. 12, Γεωργιάδης 2, Στατομήτρος, Φουντάς, Μίχος, Σταθόπουλος

Το ματς περιληπτικά

Περίφημα τα κατάφεραν οι νησιώτες, παρότι είχαν μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι σε έναν ποιοτικότατο αντίπαλο. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ «ζεστά» το ματς έχοντας σε εξαιρετική ημέρα το Γιάννη Μπέλλα που «πυροβολούσε» ασταμάτητα από τα 6.75. Το Ίλιον προηγήθηκε ακόμη και με 9 πόντους διαφορά (12-21), μέχρι οι γηπεδούχοι να αρχίσουν να δείχνουν τα «δόντια” όταν ο Μπεκές έριξε το Ζαχαράκη στη «μάχη».

Δύο τρίποντα του τελευταίου αλλά και ένα γκολ- φάουλ του Μπάρτζου έφεραν το ματς στα ίσια (21-21), με την ΑΓΕΖ να κλείνει προηγούμενη την πρώτη περίοδο (23-21) με μια βολή από Νικόλοπουλο και Ζαχαράκη (μετά από τεχνική ποινή στον πάγκο της Ένωσης).

Το εκπληκτικό σερί της ΑΓΕΖ έφτασε στο 16-0 με ένα ακόμη τρίποντο από το Ζαχαράκη (28-21) με τους Κυανόλευκους να ξαναμπαίνουν στο ματς, με γκολ-φάουλ του Τσολάκη (28-27). Μια ανάλογη φάση είχε στην συνέχεια ο Καραμπάτσος, με τον Παπάδη να σκοράρει ένα ακόμη τρίποντο και ξανά το Ζαχαράκη να κάνει το 35-27. Η διαφορά των 8 πόντων ήταν μέχρι εκείνη την στιγμή η μεγαλύτερη στο ματς. Κάπου εκεί θα δοθεί τεχνική ποινή στον πάγκο των γηπεδούχων με το Βαϊδάκη να μειώνει σε 35-31 με εύστοχο τρίποντο. Ο Αριστοτέλης Στέφος με δύο βολές θα κάνει το 37-31 και ο Καρβούνης με τρίποντο στην εκπνοή το 40-31 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το ίδιο «καυτός» συνέχισε το παιχνίδι ο Ζαχαράκης με νέο τρίποντο, ανεβάζοντας την διαφορά στους 12 (43-31). Ο Τσολάκης απάντησε με γκολ- φάουλ, για να έρθει ο Νικολόπουλος για μια ακόμη «βόμβα» παρότι αγωνίζεται ως πεντάρι για το 46-34. Κάπου εκεί τραυματίστηκε ο αντίπαλος σέντερ (Γεωργιάδης) και αποχώρησε καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο. Ο Μπέλλας Ι. ξαναπήρε το «όπλο» του με άλλα δύο τρίποντα (46-40) αλλά ο Νικολόπουλος με δίποντο το σκορ στο 48-40. Ο Τσολάκης ξαναμείωσε (48-42) για να φύγει εκ νέου με Νικολόπουλο η ΑΓΕΖ για το 50-42. Οι δύο βολές του Καρμαπάτσου και η απάντηση του Μητρόπουλου έφερε το για το 52-46. Ένα γκολ- φάουλ του Παπάδη και μια βολή του Καραμπάτσου έφεραν το 56-46 και το συν δέκα των γηπεδούχων, το οποίο διατηρήθηκε με καλάθι του Στέφου, για να λήξει η 3η περίοδος με 61-52 χάρη σε καλάθι και πάλι του Μπέλλα Ι.

Στην τελευταία περίοδο η ΑΓΕΖ συνέχιζε να κρατά το προβάδισμα με το Ζαχαράκη να μοιάζει ασταμάτητος αλλά εμφάνισε τάσεις αυτοκτονίας σε ένα τρίλεπτο, με το Ίλιον να κάνει ένα εκπληκτικό σερί 2-14, έχοντας τους Μπέλλα Ι, Μπέλλα Οδ. και Τσολάκη ιδιαίτερα «ζεστούς» μετά από τρία απανωτά κλεψίματα.

Το ματς πήγε στο 72-71, με τον Παπάδη να σκοράρει τρίποντο για να απαντήσει ξανά ο Τσολάκης, με την ΑΓΕΖ να είναι ψύχραιμη με δύο βολές από το Στέφο και δύο από τον Καρβούνη για το τελικό 79-73, σε αποθέωση από τον κόσμο. Το τεχνικό τιμ της ΑΓΕΖ (Θεόφιλος Μπεκές- Αντώνης Ακτύπης) δεν χρησιμοποίησαν για λόγους τακτικής τους Κοτσέτα και Σοφιανόπουλο, ενώ ο Γιώργος Ζάγκλας απουσίαζε εκτός νησιού για οικογενειακούς λόγους.

Μετά το τέλος του ματς, οι δύο προπονητές δήλωσαν αμφότεροι λακωνικά : «Ευχόμαστε η νίκη αυτή της ομάδας μας, να αποτελέσει για όλους την αφετηρία για να δούμε όλοι μας πιο θετικά… την συνέχεια!»

 

Πηγή: http://ioniansports.gr/stin-panagoula-ischioun-alli-nomi-freno-stin-protoporo-enosi-iliou-evale-i-agez/

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Εκτύπωση

Χορηγοί