Πρόσφατα Άρθρα

Οδηγίες περί κρουσμάτων covid-19

Διαχείριση κρούσματος COVID-19

1. Ασυμπτωματικοί αθλητές με εργαστηριακή επιβεβαίωση COVID-19 λοίμωξης.

Απομόνωση του κρούσματος και περαιτέρω διαχείριση σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις ακόλουθες ειδικές οδηγίες: οι αθλητές συστήνεται να υποβάλλονται σε καρδιολογική εξέταση σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας που είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο Οδηγίες Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας για επιστροφή στην άθληση μετά από λοίμωξη COVID19 (31/12/2020) πριν επανέλθουν στην αθλητική δραστηριότητα.

Η επάνοδος στην αθλητική δραστηριότητα γίνεται ως ακολούθως:

1.1 Χωρίς μοριακό τεστ PCR μετά από 10 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με Covid-19 λοίμωξη.

1.2 Με αρνητικό μοριακό τεστ PCR πριν τις 10 ημέρες, το οποίο δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 5 η μέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης.

Άτιτλο

——————————————————————————————————————————–

2 Συμπτωματικοί αθλητές με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης.

Απομόνωση του κρούσματος και περαιτέρω διαχείριση σύμφωνα με τις με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και τις ακόλουθες ειδικές οδηγίες: οι αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα μόνο μετά από καρδιολογική εξέταση σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας που είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο Οδηγίες Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας για επιστροφή στην άθληση μετά από λοίμωξη COVID19 (31/12/2020) και επικαιροποίηση της κάρτας υγείας τους.

Εάν δεν υπάρχουν αντενδείξεις από τον καρδιολογικό έλεγχο, η επάνοδος στην αθλητική δραστηριότητα γίνεται ως ακολούθως:

2.1 Χωρίς μοριακό τεστ PCR μετά από 10 ημέρες από την ημέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και παρουσιάζουν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων.

2.2 Με αρνητικό μοριακό τεστ PCR, πριν τις 10 ημέρες, το οποίο δεν μπορεί να ληφθεί νωρίτερα από την 5η μέρα της πρώτης εργαστηριακής επιβεβαίωσης COVID-19 λοίμωξης και παρουσιάζουν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων.

Άτιτλο2

Στις περιπτώσεις που πλήρως εμβολιασμένοι αθλητές παρουσιάσουν συμπτώματα και βρεθούν θετικοί σε εργαστηριακό έλεγχο COVID-19, ακολουθείται κανονικά η διαδικασία του κρούσματος των οδηγιών  «Διαχείριση Κρούσματος COVID-19»

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΓΑ – ΕΟΔΥ

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Εκτύπωση

Χορηγοί