Πρόσφατα Άρθρα

Μάγδα Γαζέα

Έχει τρέξει 18 Μαραθωνίους σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει αναδειχθεί 30 φορές Πανελληνιονίκης και έχει συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς αγώνες καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από το 2003 έχει πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της Αυθεντικής διαδρομής στην Αθήνα ενώ το 2007 έπιαςε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η ΜΑΓΔΑ ΓΑΖΕΑ θα είναι και φέτος μαζί μας στον Athens Classic Marathon και για πρώτη φορά στα 10χλμ.«Είμαι η Μάγδα Γαζέα. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1977 και από 9 χρονών ασχολήθηκα με την ενόργανη. Στα 12 μου ψήλωσα απότομα και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε ρυθμική και στίβο. Με τη σκέψη ότι η ρυθμική θα είχε σύντομη ημερομηνία λήξης, προτίμησα το στίβο.Κίνητρο μου ήταν πάντα η ατομική βελτίωση μέσα από τη συστηματική προσπάθεια. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχω τρέξει 18 Μαραθωνίους σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχω αναδειχθεί 30 φορές Πανελληνιονίκης και έχω συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Μεσογειακούς αγώνες καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Από το 2003 έχω πάρει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις της Αυθεντικής διαδρομής στην Αθήνα ενώ το 2007 έπιασα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η μόνη εξαίρεση ήταν το 2011, οπού έφερα στη ζωή την κόρη μου. Ένα χρόνο αργότερα, το 2012, επανήλθα και γιόρτασα και πάλι τη νίκη μου στο Μαραθώνιο.

Σε όλη την πορεία μου, στόχος ζωής ήταν να κάνω καθαρό αθλητισμό. Και είμαι περήφανη που απέδειξα ότι το 2:41 στην Κλασική μπορεί να γίνει από γυναίκα στηριζόμενη μόνο στην ικανότητα της και στη σκληρή και συνεπή δουλειά.

Όσα χρόνια είμαι υγιείς θέλω να προπονούμε και ποτέ και για κανένα λόγο να μην αφήσω τη μαγεία του τρεξίματος. Άλλωστε με ελκύει ο έντονος συναγωνισμός, η ψυχική και σωματική ισορροπία που τόσα χρόνια βιώνω μέσα από τον αθλητισμό, αλλά και η συναναστροφή με δρομείς, όπως εγώ, που συνδυάζουν οικογένεια, δουλειά και προπόνηση.

Η μεγαλύτερη μου χαρά είναι να βλέπω το δρομικό κίνημα ολοένα να γιγαντώνεται και εύχομαι να φτάσει η μέρα εκείνη που όλοι θα τρέχουν!

Λόγω της αγάπης μου για το στίβο, θέλησα να γνωρίσω την επιστημονική πλευρά του αθλητισμού. Έτσι σπούδασα στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα τον Κλασικό Αθλητισμό και εδώ και 20 χρόνια εργάζομαι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ζακύνθου, ως καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής»

  Το κείμενο και η φωτογραφία έχει αντιγραφεί από την σελίδα WIND Running Team

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Εκτύπωση

Χορηγοί