Πρόσφατα Άρθρα

Δημοτικό Στάδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδρυμένο το 1980 από τον αείμνηστο Διονύση Ζαφείρη και τους συνεργάτες του, το τμήμα του στίβου της Α.Γ.Ε.Ζ., αριθμεί ήδη 38 χρόνια ζωής.

Από τα πιο παραγωγικά τμήματα στίβου της ελληνικής περιφέρειας σε σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες με πολλές διακρίσεις και χρυσά μετάλλια σε πανελληνίους αγώνες και συμμετοχές ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, ευτυχεί στις μέρες μας να παραλαμβάνει ένα ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο με πλαστικό δάπεδο στίβου (ταρτάν) και προβολείς για νυκτερινή προπόνηση, που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγωνιστική διάθεση των νέων αθλητών και αθλητριών και φυσικά στους προπονητές τους, προσδοκώντας σε καλύτερα ρεκόρ και μαζικότερη συμμετοχή στα ευγενή αθλήματα του στίβου.

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι η αθλητική οικογένεια της Α.Γ.Ε.Ζ. περίμενε πάνω από 30 χρόνια για την δημιουργία αυτού του έργου. Ούτε απέχει από την αλήθεια το γεγονός, πως το Δημοτικό Στάδιο της Ζακύνθου – ολοκλήρου νομού δηλαδή – ήταν από τα τελευταία στάδια της Ελλάδας με καρβουνόχωμα στο στίβο του!

Η αθλητική οικογένεια της Α.Γ.Ε.Ζ. χαίρεται φυσικά για την ολοκλήρωση του έργου, όμως δεν θριαμβολογεί. Είναι μια υποχρέωση της πολιτείας η οποία με μεγάλη καθυστέρηση υλοποιείται. Και απομένουν πάρα πολλές αθλητικές υποδομές που δεν υπάρχουν στο νησί μας, που με την σειρά τους έχουν καθυστερήσει υπερβολικά, αν και σε άλλα μέρη μικρότερα της ιδιαίτερης πατρίδας μας υπάρχουν από καιρό.

Ωστόσο ακόμη και έτσι το έργο ολοκληρώθηκε στις μέρες μας επειδή άνθρωποι με θέληση και εξουσία κατανόησαν την ανάγκη και μαζί με ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας δρομολόγησαν τη δημιουργία του.
Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου κο Σταύρο Κοντονή ως πρωτεργάτη για την δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου, τον δήμαρχο Ζακύνθου κο Παύλο Κολοκοτσά για την ενεργό συνεργασία του, αλλά και όσους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας βοήθησαν στον κοινό στόχο, γιατί μέσα από τη συνεργασία τους πραγματοποιήθηκε το όνειρο πολλών τωρινών και μελλοντικών γενεών αθλητών του στίβου και ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό.

Καταλήγοντας θέλουμε να παροτρύνουμε τόσο την πολιτική ηγεσία της χώρας μας, όσο και την τοπική ηγεσία του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας Ζακύνθου, να συνεργαστούν για την δημιουργία και των υπολοίπων έργων αθλητικών υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος μας, όχι μόνο διότι ο αθλητισμός είναι από τις ευγενικότερες μορφές πολιτισμού και βασική ανάγκη της ανθρώπινης υπόστασης, όχι μόνο γιατί η δημιουργία αθλητικών χώρων αποτελεί βασική υποχρέωσή τους απέναντι στην κοινωνία της Ζακύνθου, αλλά και γιατί όταν τα φώτα της εξουσίας χαμηλώσουν, αυτό που απομένει, είναι τα έργα που άφησε πίσω του καθείς από τη θέση ευθύνης του.

ο Πρόεδρος
Γ. Μάργαρης

ο Γεν. Γραμματέας
Θ. Κολπονδίνος

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Εκτύπωση

Χορηγοί