Πρόσφατα Άρθρα

Πρόοδος αθλητικών εγκαταστάσεων Ζακύνθου

Στις 26 Ιουλίου 2016 αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Ζακύνθου, επισκέφτηκε το χώρο του εθνικού Σταδίου Ζακύνθου για να παρακολουθήσει την πρόοδο του εκτελούμενου έργου: “Επίστρωση του στίβου με συνθετικό τάπητα και ηλεκτροφωτισμός σταδίου”.

Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι ένα όνειρο δεκαετιών προχώρα με κανονικούς ρυθμούς και πολύ γρήγορα θα ολοκληρωθεί. Με την ολοκλήρωση του θα δοθεί η δυνατότητα στους προπονητές στίβου της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Ζακύνθου να καλλιεργήσουν σωστότερα τον κλασικό αθλητισμό και να βελτιώσουν το επίπεδο των αθλητών μας, που έτσι κι αλλιώς χάρη τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Θυμίζουμε ότι το τμήμα στίβου είναι το τμήμα με το οποίο ξεκίνησε την δραστηριότητα της η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Ζακύνθου πίσω το 1980 και έκτοτε πάρα πολλοί πέρασαν από τα χέρια των ικανότατων προπονητών της, πολλοί δε από αυτούς έγιναν με τη σειρά τους προπονητές.

Επομένως κρίνουμε πως πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως καταρχήν τον Υφυπουργό αθλητισμού κύριο Κοντονή ο ρόλος του οποίου υπήρξε καταλυτικός για την δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου. Πιστεύουμε δε ότι από τη θέση του, έχει την δυνατότητα να προγραμματίσει και άλλα σημαντικά αθλητικά έργα που τόσο έχει ανάγκη η Ζάκυνθος και κυρίως η νεολαία μας, και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι και ο ίδιος το αυτό επιθυμεί. Άλλωστε στο τέλος μόνο τα έργα μένουν για να θυμίζουν την προσφορά.

Πληροφορούμαστε επίσης ότι σε πολύ καλό δρόμο ευρίσκεται ο προγραμματισμός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της Παναγούλας σε οικόπεδο που προσέφερε ευγενώς η Ιερά Μητρόπολη. Επομένως από τις ευχαριστίες δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τόσο τον κο μητροπολίτη Ζακύνθου Διονύσιο, όσο και τον κο μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο, διότι πάντοτε ενεργούν με τις αποφάσεις τους προς όφελος της κοινωνίας και κυρίως των νέων. Και φυσικά το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς την ενεργό συμμετοχή του κου Δημάρχου Ζακυνθίων και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Το συγκεκριμένο έργο του κλειστού γυμναστηρίου είναι έργο πνοής για τον αθλητισμό του τόπου μας, θα φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις και φυσικά θα αποτελέσει πόλο έλξης για την αθλούμενη νεολαία μας, η οποία βρίσκει – παραδόξως; – ασφαλή διέξοδο στον αθλητισμό μέσα στην περίοδο της κρίσης, πετυχαίνοντας σπουδαίες διακρίσεις σε όλα τα αθλήματα.

Επίσης επιβάλλεται να ευχαριστήσουμε και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κο Νιοτόπουλο και τον Δήμαρχο Ζακύνθου κο Κολοκοτσά, διότι και αυτοί από την θέση τους υποστηρίζουν με σθένος τις προτάσεις της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Ζακύνθου για την δημιουργία των απαραίτητων αθλητικών υποδομών και συνεργάζονται στενά με τον κο Υφυπουργό και τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, κάτι απαραίτητο αλλά και αυτονόητο για την ταχεία προώθηση και ωρίμανση των σχετικών έργων.

Η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Ζακύνθου, είναι από τα παλαιότερα αθλητικά σωματεία του τόπου μας, με ενεργότατο το τμήμα στίβου και το τμήμα μπάσκετ που με τη σειρά του διαθέτει πολλά αγωνιστικά τμήματα, με πλήθος προπονητών από τα σπλάχνα της, με εκτεταμένα τμήματα ακαδημιών, καλλιεργεί τον αγωνιστικό αθλητισμό από το 1980 με συνέπεια, ευγένεια, αξιοπρέπεια και ήθος, δηλώνει δε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε θεσμικό φορέα, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία και βελτίωση των αθλητικών υποδομών στη Ζάκυνθο, έργα αθλητισμού και πολιτισμού, έργα ζωής για τις τωρινές και επερχόμενες γενιές.

Μοιραστείτε το

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Εκτύπωση

Χορηγοί